PUZZLE – Creează imaginea fidelă

Proiectul Puzzle – Creează imaginea fidelă este un concurs de contabilitate financiară dar și o testare pentru cunoștințele manageriale. Acest concurs își propune să dezvolte abilităţile studenților de a se confrunta cu situaţii de criză şi de a găsi soluţii optime în condiţii restrânse de timp.

Prin concursul PUZZLE, se urmărește sporirea creativității membrilor din echipele participante, promovarea spritului de echipă, respectiv de a oferi participanților și audienței o perspectivă cât mai largă de obținere a unor noi cunoștințe, punând astfel un profund accent pe dezvoltarea personală. Creativitatea, spiritul de echipă, dorinţa de a progresa pot fi atuurile principale pentru o clasare cât mai bună în ierarhia competiţiei.

În cadrul acestui concurs contabilitatea unei companii este considerată un puzzle care trebuie format doar utilizând componentele potrivite. Este un prilej deosebit pentru participanţi de a-şi dezvolta raţionamentul profesional, de a lua decizii importante şi de a-şi susţine punctul de vedere. Altfel spus, acest proiect este doar o mică simulare a ceea ce îi aşteaptă pe viitorii contabili. Într-un final, studenții vor fi răsplătiţi pentru cunoştinţele lor, valoarea totală a premiilor fiind de 1000 RON.

Proiectul Puzzle – Creează imaginea fidelă are o însemnătate deosebită pentru Asociaţia Studenţilor Contabili RATIO, fiind proiectul de lansare în 2012. Participanţii fiecărei ediţii au fost încântaţi de acest proiect, de modul de organizare şi desfăşurare, mulţi dintre ei exprimându-şi dorinţa de a se alătura echipei de profesionişti din RATIO.