Cultură Organizațională

 

Cravata RATIO

Când îți spune cineva „cravată” te gândești instantaneu la accesoriul indispensabil al bărbaților, fie că o poartă la o întâlnire de afaceri, fie la un eveniment social important. Eh, dar când o persoană îți zice de „cravata albastră”, se aprind beculețele în mintea ta. Și încep să apară o mulțime de întrebări, cum ar fi: „Ce e aia cravata albastră?”, „De ce albastru și nu altă culoare?”, „Fiecare persoană care e în asociație are o cravată albastră?”, sau cea mai des întâlnită întrebare printre membrii RATIOnali: „Ce trebuie să fac ca să obțin și eu cravata albastră?”.

Astfel, cravata în culoarea RATIO a devenit simbolul prin care asociația își arată aprecierea față de membrii săi. Doar cei mai activi membrii sunt eligibili în a primi cravata, iar pentru acei membrii care dețin deja cravata RATIO, eforturile lor vor fi răsplătite cu daruri noi și creative. Cui i-ar servi până la urmă o garderobă plină cu cravate albastre? Desigur, pentru colecționarii înrăiți le vom oferi cravate la cerere, cu condiția să fie membru RATIO cât mai activ și cât mai ambițios.

Cravata RATIO înglobează o parte a culturii organizaționale ale asociației încurajând membrii la muncă în echipă, acumulare de experiență și educarea celor mai tineri sau mai neexperimentați.

Cutia RATIO

Ajunsă elementul definitoriu în cadrul Adunărilor Generale Ordinare și Extraordinare datorită caracterului său presărat cu puțin mister și combinat cu imprevizibilitate, cutia RATIO ajută la întărirea și accentuarea stării de bine, euforie și concurență. Conținutul variază, în speranța ca aceasta să nu conțină în repetate rânduri aceleași surprize, cu excepția unui singur element al culturii RATIO: cravata albastră.

Pe viitor, sperăm că aceasta va ocupa un loc primordial în competiția sănătoasă dintre membrii asociației așa cum jobenul este indispensabil în actele de magie ale unui iluzionist.

Rated RATIO

O persoană RATIOnală este cea care are următoarele trăsături: intelectuală, logică, echilibrată, judicioasă, chibzuită, conform dictionarului explicativ. Noi încercăm să punem accentul pe echilibru și să combinăm aceste caracteristici RATIOnale cu dezlănțuiri spirituale materializate prin petrecerile Rated RATIO. Seri dansante, prietenii și atmosferă primitoare, toate aduse sub sigla RATIO în cadrul evenimentului. O considerăm o adevărată răsplată și un repaus de la cotidian, de la implicarea mentală și de la perseverența profesională. Rated RATIO este o tradiție care ne ajută să ne limpezim mintea și să ne premiem pentru efortul depus, este un stil RATIOnal de a ne simți bine.

RATIObuilding

Așa cum noaptea Rated RATIO este dedicată fiecăruia dintre noi, teambuilding-urile pun accentul pe lucrul în echipă, pe prietenie și pe cunoașterea personală. Așadar, printre tradițiile RATIO regăsim și consacrata cabană, unde își fac simțită prezența jocurile de societate, provocările intelectuale cu temă socială și construirea încrederii între membrii. Adunările cu scop constructiv sunt lipsite de formalități sau orice alte bariere sociale, acestea fiind orientate în special către dezvoltarea personalității membrilor.