RATIO și-a ales noul Consiliu Director!

Inovaţia, creativitatea, curajul şi dorinţa de dezvoltare sunt cuvintele care descriu cel mai bine echipa ce va duce mai departe misiunea și valorile RATIO în următorul an!

În urma Adunării Generale din data de 11 Martie 2018, RATIO și-a desemnat componenţa Consiliului Director RATIO pentru perioada 2018-2019:

Cosmina DIACONU |  Preşedinte

Cosmina este membru RATIO  încă din primul an de facultate, dând  mereu dovadă de perseverenţă şi responsabilitate în realizarea activităţilor specifice asociaţiei. Aceasta a deţinut mai multe funcţii de conducere în RATIO, fiind initial coordonator al proiectelor “Fii 2% Contabil” şi “Cinemateca RATIO”, apoi coordonator al diviziei de scriere de proiecte, iar în cadrul mandatului anterior a deţinut  funcția de vicepreşedinte.

„RATIO a scris povestea studenției mele. Nu am vrut să renunț atât de ușor la această echipă puternică, de aceea am ales să candidez pentru postul de președinte al asociației.În calitate de președinte îmi  propun  să  contribui la dezvoltarea membrilor din cadrul acestei organizaţii prin construirea unui plan de dezvoltare  care îi va ajuta pe aceştia  să dobândească abilitățile necesare unei viitoare cariere. De asemenea, îmi doresc să realizez un  ghid de orientare în dezvoltarea personală și profesională pentru studenţi, pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi aleagă cu uşurinţă profesia care li se potriveşte după terminarea studiilor.”

Raluca BOGDAN | Vicepreşedinte

Raluca  este membru RATIO din octombrie 2016 şi fost coordonator al diviziei HR. Carismatică, optimistă  şi mereu plină de energie, Raluca şi-a dorit să facă ceva mai mult în cadrul asociaţiei  şi să reprezinte RATIO în rândul partenerilor, motiv pentru care a ales să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte.

„Întotdeauna mi-am dorit să evoluez. RATIO a reprezentat și reprezintă pentru mine cel mai important factor ce a contribuit la dezoltarea mea personală și profesională. De asemenea, consider că e locul potrivit în care să învăţ să lucrez şi să interacţionez cu oamenii, deoarece îmi oferă posibilitatea de a lua contact cu diferite persoane, studenţi şi oameni din mediul de afaceri. Îmi doresc ca în cadrul acestui mandat să consolidez pe de-o parte legătura cu actualii parteneri şi să îmi dau seama care sunt asteptările lor atunci când vine vorba de RATIO, iar pe de altă parte îmi doresc să creez o divizie de fundraising, prin intermediul căreia să ne asigurăm resursele necesare desfăşurării activităţii în condiţii optime.”

Lucian COBLESCHI | Manager dep. Finaciar-Contabil

Lucian  a fost acceptat  ca membru RATIO în octombrie 2017, însă nu şi-a păstrat foarte mult acest statut, deoarece dorinţa de a se dezvolta şi implicarea pe care a avut-o în desfăşurarea proiectelor noastre l-au determinat să treacă la pasul următor şi să preia funcţia de manager al departamentului Financiar-Contabil.

„Am fost cât mai implicat posibil datorită energiei pozitive pe care o aveam în jurul meu. Sunt perseverent, deschis la provocări și vreau să evoluăm împreună pe zi ce trece. Am ales acest departament, deoarece îmi doresc ca pe viitor să profesez ca şi contabil şi consider că această oportunitate pe care mi-o oferă RATIO va contribui la dezvoltarea abilităţilor necesare unei cariere de succes. Noutatea pe care eu vreau să o aduc în cadrul acestui departament constă în realizarea unei noi divizii, şi anume RATIOConsulting, în cadrul căreia membri se vor ocupa de întocmirea şi realizarea situaţiilor financiare pentru ONG-urile partenere.”

Eduard COLŢUNESCU | Manager dep. Dezvoltare

Deși a făcut parte din departamentul Financiar-Contabil, Eduard  nu a avut nicio temere în a candida şi a conduce departamentul de Dezvoltare. Implicat în organizarea şi implementarea proiectelor noastre, el a decis că locul său este acolo unde poate contribui la realizarea unor noi proiecte şi la motivarea oamenilor din cadrul asociaţiei.

„Am ales să candidez pentru că am considerat că este  momentul să am parte, alături de RATIO, de o nouă provocare şi să ies în afara zonei mele de confort. Consider că sunt un om sociabil, calculat, cald și foarte implicat, iar aceste calităţi mă recomandă pentru această funcţie. Îmi place să lucrez cu oamenii, mai ales cu oameni implicaţi şi devotaţi, precum cei din RATIO, iar motivarea lor reprezintă principalul meu obiectiv în acest mandat. Astfel, îmi doresc să realizez  o bază de date cuprinzătoare, prin intermediul căreia activitatea membrilor să poată   fi mult mai bine  observată, evaluată şi apreciată de către managerii de departament, iar cei mai implicaţi membri să poată primi distincţia de “Voluntarul lunii. “ 

Alina DOMNIȚI | Manager dep. Marketing

Alina  este cea care va coordona în acest an departamentul  de Marketing. Fost coordonator al diviziei PR din cadrul aceluiaşi departament, Alina a decis să candideze pentru funcţia de manager datorită  experienţei acumulate în această perioadă.

„Fac parte dintr-o asociație în care creativitatea nu este considerată doar o calitate a noastră, ci o valoare în funcție de care ne ghidăm și pe care punem accent în realizarea proiectelor noastre. Recunosc că misiunea pe care o am nu este una uşoară având in vedere imaginea pe care RATIO şi-a creat-o în ultimii ani în rândul asociaţiilor studenţeşti şi în mediul de afaceri, însă  acest lucru reprezintă o motivaţie în plus pentru mine, ca împreună cu echipa de marketing să oferim o vizibilitate şi mai mare proiectelor şi evenimentelor pe care le organizăm şi să demonstrăm că într-adevar activitatea pe care noi o desfăşurăm în RATIO atinge cele mai înalte standarde ale calităţii. Promovarea activităţii partenerilor, a membrilor asociaţiei, precum şi consolidarea legăturii dintre aceştia vor constitui baza activităţii mele în cadrul acestui mandat, iar în acest sens  mi-am propus ca în perioada următoare să realizez o platformă, prin intermediul căreia membri să poată observa care sunt job-urile disponibile în cadrul companiilor partenere, iar partenerii să poată avea acces astfel la baza de date ce va cupinde CV-ul fiecărui membru.”

Aceştia sunt cei 5 membri care în acest an vor forma Consiliul Director al asociaţiei şi cei alături de care vom duce mai departe ceea ce este astăzi RATIO: o echipă de oameni devotaţi şi implicaţi, un mediu de dezvoltare al inovaţiei şi al creativităţii, un brand în rândul asociaţiilor studenţeşti din ţară.

 

Articol realizat de: Roxana INDREI  şi Andra IUSCU.