Fii și tu RATIOnal în sesiune!

Începe sesiunea  și nu știi cum să te pregătești? Încep să se acumuleze stresul, panica şi ceştile de cafea băute la ore târzii? Noi suntem gata să te ajutăm, așa că hai să avem împreună o sesiune RATIOnală!

Însumarea valorilor RATIO, împreuna cu câteva tips&tricks iți vor aduce succesul în această sesiune. Iată care sunt sfaturile noastre pentru o sesiune de 10:

Fii responsabil!
Începe prin a pune deoparte orice sursă care ti-ar putea distrage atenția în timp ce înveti. Pentru a fi sigur că știi ce ai de învățat și vei termina în timp util organizează-ți programul printr-un plan de studiu. Astfel te asiguri că nu vei lăsa pentru ultima zi tot ce aveai de învățat.

Perseverează!
Ai încercat să faci un exercitiu și nu ți-a ieșit? Nu e nicio problemă! “Repetitia e mama învățăturii”. Încearcă să recitești acele lecții și să te uiți și peste alte exemple. Dacă nici asta nu dă roade poți oricând sâ îți contactezi prietenii/colegii pentru o mana de ajutor.

Folosește flexibilitatea!
Încearcă mai multe stiluri de învățat până îl găsești pe cel care ți se potriveste. Unii au memorie vizuală, așa că încearcă să îți scrii notițele într-un mod care te ajută să le reții ușor, folosește diferite culori. Încearcă să îți găsești stilul de învatare pentru ca orice informație să fie asimilată mai usor.

Nu uita că ai prieteni!
Nu esti singura persoană care se pregătește pentru examen, găsește-ți un coleg cu care să înveți. Două minți gândesc mai bine decât una. Poți oricând să ceri o parere, așa poți elimina blocajul. De ce sa pierzi ore în șir asupra unei probleme la care nu găsești răspunsul, când te poți consulta cu alți colegi?

Fii creativ!
Folosește-ți timpul cu folos! După ce ți-ai găsit modul de învățare profită de el la maxim! Selectează acele informații mai importante asupra cărora să insisti. Este foarte important sa nu iț irosești timpul.

Aceste valori ne ajută în desfășurarea activității din cadrul asociației şi ne conduc spre realizarea tuturor obiectivelor pe care ni le propunem. Noi sperăm să îți ușureze și ție munca în sesiune şi să te ajute să treci cu brio peste una dintre cele mai mai provocări din viaţa de student.

Un alt lucru foarte important este să îți RATIOnalizezi corect resursele: mănâncă, odihnește-te suficient, folosește-ți propriul stil de învățare și ia-o mereu de la început!

Mult succes tuturor!

Articol realizat de Alexandra OTVEȘ și Andra IUSCU