Contabilitatea Faptelor Bune, Ediţia a VIII-a

Cu fiecare zi care trece suntem tot mai aproape de cea mai frumoasă sărbătoare a anului. Se spune că de Crăciun trebuie să fim mai buni unii cu alții, să dăruim iubire, să ne ajutăm reciproc. Noi, membrii Asociației Studenților Contabili RATIO ne-am gândit să punem toate aceste lucruri, și nu numai, în proiectul de suflet al asociației noastre și anume, Contabilitatea Faptelor Bune.

Proiectul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi este un proiect prin care ne  propunem ca prin intermediul activităţilor pe care le desfăşurăm să  îi sprijinim și  să aducem zâmbete pe chipurile celor cu posibilități materiale mai reduse. În cadrul ediţiei de anul acesta am ales să ne mobilizăm şi să sprijinim două mămici care din salariile lor modeste sunt nevoite să asigure cele necesare copiilor  lor care se află încă la grădiniţă, dar şi să plătească chiria pentru imobilul în care locuiesc alături de aceştia.

Pe toată perioada desfăşurării proiectului standul RATIO din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor se va transforma în  atelierul lui Moş Crăciun şi într-un loc al faptelor bune. La stand se vor pune în vânzare prăjituri, dulciuri si obiecte handmade realizate de către o echipa de spiriduşi RATIOnali şi creativi, dar şi iscusiţi în ale meşteşugăritului. Tot aici va fi amplasată şi Cutia lui Moş Crăciun acolo unde cei doritori pot dona rechizite, jucării şi haine pentru copiii pe care dorim să îi ajutăm.

O noutate adusă proiectului în acest an este curieratul Secret Santa. Acesta oferă vizitatorilor standului posibilitatea de a-i surprinde pe ce cei dragi cu mici cadouri livrate personal de Moş Crăciun. Cum mai exact? Vi la stand şi ne spui pe cine ai vrea să surprinzi anul acesta şi care este cadoul ce l-ar face să zâmbească. Cadourile pot fi achiziţionate fie de la stand, fie din exterior, taxa percepută fiind de 3, respectiv , 5 lei. Odată ce sacul s-a umplut Moşul va porni prin facultate  în căutarea celor dragi ţie pentru a le oferi cadoul tău.  Livrarea poate să fie anonimă sau se poate mentiona expeditorul în cazul în care doreşti ca ceilalţi să ştie ca tu eşti cel care s-a gândit la ei.

Noi considerăm că magia Crăciunului e acolo unde oamenii luptă pentru a face alţi oameni fericiţi, de aceea în acest an vom fi alături  şi de copiii care vor fi nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile într-un spital de pediatrie din Cluj. Vrem să le arătăm astfel că Moş Crăciun nu i-a uitat şi să aducem o parte din atmosfera caldă de la stand acolo unde sunt ei. Alături de oamenii care luptă pentru a-i ajuta să se vindece  şi anume medicii, echipa noastră va realiza cadouri personalizate pentru fiecare copil în parte, cadouri adaptate nevoilor lor în funcţie de tratamentul pe care îl urmează. Ce ne propunem să primim la schimb? Zâmbete, îmbrăţisări şi împlinire..împlinirea de a aduce bucurie în sufletele lor.

Tu ce ai  vrea să primești în schimb de la ceilalți în acest an? Te așteptăm la standul nostru în perioada 11-15 decembrie 2017 dacă îți dorești să contribui la fericirea copiilor pe care îi susținem de această dată. Împreună putem face ca și această ediție să își atingă scopul cu succes şi să arătăm ca magia Crăciunului există şi ne face în fiecare an să fim mai buni!