5 secrete pentru o sesiune de 10

Secretul pentru o sesiune ușoară și încununată de succes este pregătirea temeinică pe tot parcursul anului, realizarea periodică a temelor și referatelor, participarea cu responsabilitate la toate cursurile și seminariile. Dar, dacă nu te regăsești în descrierea de mai sus, stai liniștit/ă. Nu ești singur/a!

Deoarece sesiunea a început deja, dorim să vă împărtășim câteva sfaturi RATIOnale, care să vă ajute la managementul timpului.

Dormi cel puțin 5-6 ore.

Somnul este foarte important, iar dacă nu ştiai în timpul somnului creierul adună toate informaţiile primite în timpul zilei şi le consolidează. Este demonstrat științific că somnul îmbunătăţeşte asimilarea cunoştinţelor.

Pauzele lungi și dese… cheia marilor succese!

Desigur, lucrurile nu stau chiar așa cum ne spune expresia de mai sus, dar nu sunt nici departe de adevăr. Încearcă să faci o pauză la fiecare oră. Deși poate să pară că făcând o pauză îți pierzi concentrarea, de fapt îți dai un timp să îți sedimentezi ceea ce ai învățat și să te poți concentra pe ceea ce este important. Lipsa pauzelor duce la epuizare, acele momente în care, oricâtă bunăvoință și ambiție ai avea, nu te mai poți concentra sau nu mai poți reține nimic.

Cine se trezește de dimineață departe ajunge

Acesta este îndemnul preferat al oricărui părinte, mai ales în perioada sesiunilor. Încă de la grădiniță, organismul nostru este antrenat să dea randament în primele ore ale dimineții. Dacă începi să înveți de dimineață, atunci păstrează-ți seara pentru activități de relaxare, care să îți dea energie să o iei de la capăt a doua zi.

Creează-ți propriul stil de învățare!

Cărţile de pe care înveţi, cursurile nu sunt sintetizate. Alege să faci tu acea sinteză în modul în care te ajută pe tine. Colorează, fă scheme, tabele, subliniază cuvinte cheie şi ia notiţe!

Fii RATIOnal!

Cu o noapte înainte de ziua examenului nu uita să te odihneşti suficient, să te alimentezi şi să pleci la examen cu o atitudine pozitivă de învingător! Fii optimist și gândesțe RATIOnal.

Îți urăm mult succes și RATIOnament în sesiune!